Klassz a pARTon: Massimo Mercelli, Darko Brlek és a Budapesti Vonósok koncertje

2019-07-29 20:00
Balatonfüred, Kisfaludy Színpad (Esőhelyszín: Anna Grand Hotel)

Darko Brlek - klarinét (Szlovénia)
Massimo Mercelli - fuvola (Olaszország)
vezényel: Alpaslan Ertüngealp

„A művészet nem egy eszköz, nem egy kosztüm, amit magára vesz a művész, hanem létforma.” vallja a török származású, Magyarországon élő karmester, Alpaslan Ertüngealp, aki Claudio Abbado mellett szerzett meghatározó tapasztalatokat.

A világhírű olasz fuvolaművész Massimo Mercelli játéka olyan sztárzeneszerzőket inspirált, mint Krzysztof Penderecki vagy Philip Glass.

A neves szlovén klarinétművész, Darko Brlek hazájában nemcsak zenészként, hanem kulturális intézmények, többek között a Ljubljanai Fesztivál igazgatójaként és művészeti vezetőjeként is nagy szerepet vállal a zenei életben.

A Budapesti Vonósok Kamarazenekar zenészei a szólistákra jellemző lelkesedéssel és intenzitással játszanak, miközben egy pillanatra sem hagyják figyelmen kívül a szólamvezetők és legfőképp a koncertmester útmutatásait. 1977-es alapítása óta a Botvay Károly művészeti vezetésével és Pilz János koncertmesteri irányításával működő együttes pótolhatatlan szereplőjévé vált hazai koncertéletnek. Több önálló bérlet és hangversenysorozat keretein belül a legnevesebb hazai és nemzetközi szólistákkal koncerteznek, gyakran játszanak kifejezetten a zenekarnak komponált műveket, és a tehetséges zenész fiatalok támogatásában is részt vállalnak.

A koncert ingyenes.

Kiemelt támogató : Szerencsejáték Zrt.

Támogatók:
NKA, Nagyon Balaton, Balatonfüred Város Önkormányzata, Anna Grand Hotel